İçeriğe geç
Home » Okulumuz

Okulumuz

1992 1992 – 1993 eğitim öğretim yılında, o yıllarda Büyükçekmece ilçesine bağlı olan Beylikdüzü’nde, Büyükşehir Uydukenti’nde kurulan okulumuz bölgenin ilk Anadolu Lisesi olma özelliğini taşımaktadır. Okulumuz, o dönemde Büyükşehir Konut Yapı Kooperatifi başkanı olan ve Büyükşehir sınırları içerisinde bir Anadolu Lisesi açılmasına öncülük eden Hüseyin Yıldız’a atfen isimlendirilmiştir.
1996Kuruluşundan 1996 yılına kadar Büyükşehir A Mahallesi’ndeki ilk binasında faaliyet gösterdikten sonra 1996 yılında B Mahallesi’ne, sonradan 75’inci Yıl Lisesi’ne devrolunacak ikinci binasına taşındı.
1997İngilizce dilinde eğitim veren okulumuz 8 yıllık zorunlu eğitim kanunu yürürlüğe girene kadar, bir senesi hazırlık olmak üzere, ortaokul ve liseyi de kapsayan 7 yıllık bir öğrenim süresine sahipti. Ortaokul ile lise birinci sınıf boyunca eğitim dili fen ve matematik alanındaki derslerde İngilizce, diğer derslerde ise Türkçe, lise ikinci ve üçüncü sınıflarda ise tüm derslerde Türkçe olarak uygulanmaktaydı. 8 yıllık eğitim düzenlemesi ile ortaokul sonrası LGS ile öğrenci kabul etmeye başlandı ve eğitim süresi bir yılı hazırlık, dört yılı lise olmak üzere 5 yıl oldu.
1998Okulumuz nihayet halen içerisinde faaliyetini sürdürdüğü üçüncü ve son binasına taşınmıştır.
19991998-1999 eğitim öğretim yılında İlk mezunlarını veren okulumuz takip eden 22 yıl içerisinde kesintisiz olarak mezun vermeye devam etmiştir.
2013Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düz liselerin kaldırılması ve tüm ortaöğretim kurumlarının Süper Lise ve Anadolu Lisesine dönüştürülmesine kadar okulumuz Büyükçekmece (sonradan Beylikdüzü) ilçesinin tek Anadolu lisesi olma özelliğini sürdürmüştür.
2021Bugün okulumuz İstanbul’un, bilhassa kentin batı bölgesinde eğitim veren sayılı okullarından biri olup, oldukça yüksek bir üniversiteye giriş oranına sahiptir.